Suroviny na adventný kalendár:
Na cesto:1 balenie BB pudingu kakaového (250 g), 200 g zmäknutého masla, 1 vrchovatá PL práškového cukru, zelená, červená a žltá potravinárska farba, 150 g Marcipánu
Na náplň: oriešky, mandle, kandizované ovocie, hrozienka alebo višne
Ozdobenie: 1 balíček Polevy tmavej, cukrové posýpky (napr. Perličky strieborné, Hviezdičky žlté, Guľôčky zlaté/biele, Guľôčky strieborné/biele, Guľôčky dúhové, Snehové vločky alebo Srdiečka ), 1 balenie Tubičiek na zdobenie
Ešte potrebujeme: váľok, papier na pečenie, formičky na vykrajovanie
Postup:
Na prípravu cesta zmiešame v miske BB puding s maslom a cukrom a spracujeme na hladké cesto. Uložíme na ½ hodiny do chladničky. Cesto rozdelíme na 18 kúskov. Každý kúsok naplníme podľa chuti orieškom, mandľou, kandizovaným ovocím, hrozienkom alebo višňou. Vytvarujeme placku s hrúbkou asi 1 cm, vykrojíme formičkou a uložíme do chladničky.
Mohlo by vás zaujímať
Marcipán rozdelíme na tri diely, každý nafarbíme potravinárskou farbou. Vyvaľkáme hrubšie placky a formičkou vykrojíme asi 11 kúskov rôznych tvarov. Na ozdobenie rozpustíme polevu podľa návodu na obale a vybrané kúsky ňou polejeme. Sladkosti ozdobíme podľa vlastnej fantázie cukrovými posýpkami a zvyšným marcipánom. Polevu necháme stuhnúť a 24 kúskov očíslujeme pomocou tubičiek od 1 do 24. Až do podávania uložíme do chladničky. Adventný kalendár je hotový!
Mohlo by vás zaujímať
TIP: Do cesta môžeme podľa chuti pridať 1 KL rumovej arómy
Počet kusov: asi 29
Doba prípravy: asi 50 minút