Adventný kalendár

Doba prípravy 50 minútNáročnosť

Suroviny na adventný kalendár:

Na cesto:1 balenie BB pudingu kakaového (250 g), 200 g zmäknutého masla, 1 vrchovatá PL práškového cukru, zelená, červená a žltá potravinárska farba, 150 g Marcipánu

Na náplň: oriešky, mandle, kandizované ovocie, hrozienka alebo višne

Ozdobenie: 1 balíček Polevy tmavej, cukrové posýpky (napr. Perličky strieborné, Hviezdičky žlté, Guľôčky zlaté/biele, Guľôčky strieborné/biele, Guľôčky dúhové, Snehové vločky alebo Srdiečka ), 1 balenie Tubičiek na zdobenie

Ešte potrebujeme: váľok, papier na pečenie, formičky na vykrajovanie

Adventný kalendár

Postup:

Na prípravu cesta zmiešame v miske BB puding s maslom a cukrom a spracujeme na hladké cesto. Uložíme na ½ hodiny do chladničky. Cesto rozdelíme na 18 kúskov. Každý kúsok naplníme podľa chuti orieškom, mandľou, kandizovaným ovocím, hrozienkom alebo višňou. Vytvarujeme  placku s hrúbkou asi 1 cm, vykrojíme formičkou a uložíme do chladničky.

Mohlo by vás zaujímať

adventný kalendár

Marcipánový adventný kalendár

30 minútSuroviny na Marcipánový adventný kalendár: Na marcipánovú hmotu: 2 balíčky Marcipánu, 30 g práškového cukru, 2 zarovnané PL kakaa, sušené marhule, celé mandle, celé lieskové… Čítaj ďaľej

Marcipán rozdelíme na tri diely, každý nafarbíme potravinárskou farbou. Vyvaľkáme hrubšie placky a formičkou vykrojíme asi 11 kúskov rôznych tvarov. Na ozdobenie rozpustíme polevu podľa návodu na obale a vybrané kúsky ňou polejeme. Sladkosti ozdobíme podľa vlastnej fantázie cukrovými posýpkami a zvyšným marcipánom. Polevu necháme stuhnúť a 24 kúskov očíslujeme pomocou tubičiek od 1 do 24. Až do podávania uložíme do chladničky. Adventný kalendár je hotový!

Mohlo by vás zaujímať

Čokoládové brownies

Čokoládové brownies

Hľadáte univerzálny dezert, ktorý navyše uspokojí vaše sladké túžby a bude rýchlo upečený? Tak vyskúšajte tento! Čokoládové brownies vám doslova zmiznú pred očami! Suroviny na … Čítaj ďaľej

TIP: Do cesta môžeme podľa chuti pridať 1 KL rumovej arómy

Počet kusov: asi 29
Doba prípravy: asi 50 minút

Save

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach