Vyskúšajte náš recept na tento skvelý orechový koláč.
Suroviny na orechový koláč (rozpočet na 15 rezov):
1/8 kg masla, 8 vajec, ¼ kg kryštálového cukru, 1 PL pomarančového likéru, 1 ČL vínovice, 15 dkg hladkej múky, 4 dkg majzeny, 4 dkg kakaového prášku, 15 dkg vlašských orechov, 1 ČL prášku do pečiva, soľ, mletá škorica, pomleté klinčeky, nové korenie, ďumbier v prášku, maslo, múky
Postup:
Zmiešame múku, maizenu, prášok do pečiva, kakaový prášok a orechy, k maslu pridáme štipku soli, nové korenie, klinčeky a ďumbier v prášku, ½ čajovej lyžičky škorice, pomarančový likér a všetko spolu vymiešame na hladký krém. Odelíme žĺtky od bielkov a žĺtky vmiešame do maslového krému. Bielky zmiešame so zvyškom cukru a vyšľaháme na krémový sneh, 1/3 snehu vmiešame do maslovo-žĺtkového krému, zvyšok snehu vmiešame do orechovej zmesi.
Mohlo by vás zaujímať
Masu naplníme do formy, rovnomerne ju rozotrieme a smerom k orajom formy mierne zhrnieme, aby sa utvoril vydvihnutý okraj. Koláč pečieme asi 50 minút, vyberieme z rúry a necháme odpočívať približne 10 minút. Až potom kmoláč vyklopíme a necháme vychladnúť.
Energetická hodnota jednej porcie: 280 kcal, 1170 kJ