Pečivo s vaječným likérom

Doba prípravy 60 minútNáročnosť

Suroviny:

Na cesto: 400 g hladkej múky, 100 g práškového cukru, 1 vrchovatá KL Kypriaceho prášku do pečiva, 2 balíčky vanilkového cukru, 2 PL vaječného likéru, 200 g mäkkého masla, 2 žĺtky
Na náplň: 1 balenie krémovej náplne s príchuťou vaječného koňaku, 200 ml studeného mlieka, 3 PL práškového cukru, 125 g mäkkého masla
Na posypanie: trochu práškového cukru
Ešte potrebujeme: plech na pečenie, valček, formičky na vykrajovanie, papier na pečenie

Pečivo s vaječným likérom

Postup:

Na prípravu cesta si na doske pomocou noža premiešame všetky sypké suroviny. Pridáme likér, maslo a žĺtky. Nožom suroviny spracujeme a keď sú čiastočne spojené, vypracujeme ručne hladké cesto. Na pomúčenej doske po častiach cesto vyváľame na 3 mm pláty a ľubovoľnou formičkou vykrajujeme tvary. Vykrojené cesto kladieme na plech vyložený papierom na pečenie. Na polovici vykrojených kúskov vykrájame stredy menšou formičkou alebo náprstkom. Pečieme v predhriatej rúre.

Elektrická rúra: 180°C
Teplovzdušná rúra: 160°C
Plynová rúra: stupeň 3
Doba pečenia:
asi 20 minút
Doba prípravy: asi 30 minút

Po upečení necháme vychladnúť. Náplň pripravíme s mliekom, cukrom a maslom podľa návodu na obale. Nevykrájané časti cesta náplňou namažeme nožom (alebo použijeme cukrárske vrecko) a zľahka ku každej pritisneme druhý diel. Odložíme na 2 hodiny do chladničky. Pred servírovaním pocukrujeme práškovým cukrom. Skladujeme v uzatvárateľnej nádobe.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach