Ananásovo-citrónová marmeláda

Doba prípravy 15 minútNáročnosť

Ananásovo-citrónová marmeláda – suroviny:

100 g dužiny z citrónov (asi 4 citróny), 900 g ananásu nakrájaného na kúsky (cca 4 menšie ananásy), 750 g želírovacieho cukru 2 : 1.

Postup:

Odvážené ovocie vložíme do hrnca i so šťavou a ponorným mixérom rozmixujeme na pyré. Odvážený želírovací cukor 2 : 1 vmiešame do ovocia. Za stáleho miešania privedieme do varu a varíme minimálne 5 minút. Pridáme zvyšok cukru a za stáleho miešania povaríme ešte minimálne 5 minút. Odstavíme, odoberieme prípadnú penu a ihneď plníme až po okraj do pripravených pohárov. Poháre uzavrieme, obrátime dnom hore a asi 5 minút necháme stáť na viečku (poháre s klasickými viečkami bez závitov neobraciame).

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach