Vystačí na: asi 3 poháre à 350 ml
Suroviny na bazové želé so zázvorom:
400 ml bazovej šťavy (asi z 900 g plodov bazy), 400 ml pomarančovej šťavy (asi z 5 pomarančov), 75 g nadrobno nakrájaného kandizovaného zázvoru, 1 balenie Želírovacieho cukru Super 3:1 Dr.Oetker
Postup:
Vo veľkom hrnci dobre premiešame bazovú šťavu a pomarančovú šťavu. Pridáme kandizovaný zázvor a Super želírovací cukor a za stáleho miešania privedieme do varu. Za stáleho miešania dôkladne povaríme minimálne 5 minút. Na tanierik kvapneme 1–2 KL práve prevareného želé. Ak je po vychladnutí málo tuhé, vmiešame doň ešte 2 zarovnané KL Kyseliny citrónovej Dr.Oetker. Prípadnú penu odoberieme a ihneď plníme do pripravených pohárov až po okraj. Hotové bazové želé so zázvorom uzavrieme viečkami, poháre obrátime dnom nahor a asi 5 minút necháme stáť na viečku.
Mohlo by vás zaujímať
Tip:
Pomarančovú šťavu môžeme nahradiť 100% pomarančovým džúsom. Kandizovaný zázvor môžeme nahradiť kandizovaným ananásom.