Broskyňové čatní s feniklom a tymianom

Doba prípravy 40 minútNáročnosť

Suroviny:

700 g broskýň (očistených a nakrájaných na kocky), 300 g feniklu (očisteného a nakrájaného na malé kúsky), 300 g stonkového zeleru (očisteného a nakrájaného na malé kúsky), 200 g šalotky (očistenej a nakrájanej na kocky), Nastrúhaná kôra a šťava z 1 chemicky neošetrenej limetky, 300 ml jablkového octu, 2 zarovnané PL čerstvého tymianu, 4 zarovnané KL soli, 2 zarovnané KL čili korenia, 1 balenie Želírovacieho cukru Extra 2:1

Broskyňové čatní

 

Postup:

Broskyne, fenikel, zeler a šalotku vložíme do väčšieho hrnca. Pridáme kôru a šťavu z limetky, ocot, tymian, soľ a čili a dobre premiešame s Extra želírovacím cukrom. Za stáleho miešania privedieme do varu a dôkladne povaríme minimálne 5 minút.Prípadnú penu odoberieme a ihneď plníme do pripravených pohárov až po okraj. Uzavrieme viečkami, poháre obrátime dnom nahor a asi 5 minút necháme stáť na viečku.

Doba prípravy: asi 40 minút
Vystačí na: asi 6 pohárov à 350 m

Save

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach