Broskyňovo-malinový džem

Doba prípravy 30 minútNáročnosť

Suroviny na broskyňovo-malinový džem ( rozpočet na cca 5 pohárov po 200 ml ):

700 g broskýň, 300 g malín, 500 g želírovacieho cukru

Postup:

Broskyne umyjeme, dáme odkvapkať, rozpolíme, odstraníme kôsky, nakrájame na malé kúsky a odvážime (700 g). Maliny očistíme a odvážime (300 g). Ovocie dáme do hrnca. Cukor premiašame s ovocím. Za stáleho miešania privedieme do varu a necháme 1 minútu povariť, pričom neprestávame miešať. Potom dáme dolu z platne. Odoberieme prípadnú penu a džem ihneď plníme po okraj do pripravených pohárov. Uzavrieme, otočíme hore dnom a necháme približne 5 minút stáť na viečku.

Mohlo by vás zaujímať

Ríbezľovo – malinový lekvár

Suroviny na ríbezľovo – malinový lekvár: 1 kg červených ríbezlí, 1 kg malín, 2 kg želírovacieho cukru 2:1 Postup: Čisté ovocie dáme do hrnca, zalejeme… Čítaj ďaľej

TIP: Poháre pred plnením vypláchnite horúcou vodou, aby pri nalievaní džemu nepraskli.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach