15 minút
Suroviny:
700 g odkôstkovaných broskýň, 700 g odkôstkovaných marhúľ, 1000 g Korunného želírovacieho cukru 2:1, 4 zaváracie poháre (375 ml)
Postup:
Ovocie pokrájame na menšie kúsky a premiešame s Korunným želírovacím cukrom. V širšom kastróle za stáleho miešania privedieme do varu, a varíme 3 – 5 minút. Horúce naplníme až po okraj do pohárov, obrátime hore dnom a necháme 5 minút stáť na viečku.
Korunný cukor želírovací 2:1
Korunný cukor želírovací 2:1 je jemný kryštálový cukor zmiešaný s pektínom a kyselinou citrónovou. Svojimi vlastnosťami zjednodušuje a zároveň aj skvalitňuje celý proces výroby domácich džemov a marmelád. Vyznačuje sa želírovacou schopnosťou, vďaka ktorej získava ovocná zmes tú správnu rôsolovitú konzistenciu. Hotové džemy tak možno skladovať bez konzervačných látok, pričom ovocie si zachováva svoju prirodzenú farbu i chuť.