Broskyňovo-zázvorový džem

Doba prípravy 15 minútNáročnosť

Suroviny:

1 kg pekných zrelých broskýň, Korunný želírovací cukor 2 : 1, 2 lyžice čerstvo nasekaného zázvoru (radšej menej ako viac), 2 lyžičky citrónovej šťavy (môžeme pridať, alebo ubrať podľa zrelosti ovocia), na špičku lyžičky mletého nového korenia.

Broskyňovo-zázvorový džem

Postup:

Po dôkladnom umytí ovocie sparíme vriacou vodou olúpeme, zbavíme kôstok a nakrájame na menšie kúsky. Zázvor olúpeme a nastrúhame na hrubom strúhadle. Broskyne, zázvor, citrónovú šťavu a korenie zmiešame, prípadne rozmixujeme (podľa toho, kto má ako rád), pridáme želírovací cukor 2 : 1 a privedieme k varu. Dôkladne povaríme cca 3 minúty (prípadná vzniknutá pena nie je na závadu, ale z estetického hľadiska ju môžeme odstrániť) a ihneď plníme do dôkladne umytých zaváracích pohárov. Po uzavretí nádobiek ich obrátime hore dnom a asi 5 min. necháme stáť na viečku. Potom poháre prikryjeme teplou tkaninou a necháme pozvoľne chladnúť do druhého dňa.

Korunný cukor želírovací 2:1

Korunný cukor želírovací 2:1 je jemný kryštálový cukor zmiešaný s pektínom a kyselinou citrónovou. Svojimi vlastnosťami zjednodušuje a zároveň aj skvalitňuje celý proces výroby domácich džemov a marmelád. Vyznačuje sa želírovacou schopnosťou, vďaka ktorej získava ovocná zmes tú správnu rôsolovitú konzistenciu. Hotové džemy tak možno skladovať bez konzervačných látok, pričom ovocie si zachováva svoju prirodzenú farbu i chuť.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach