Černicový džem s jablkami

Doba prípravy 15 minútNáročnosť

Suroviny:

750 g černíc, 250 g jabĺk, 500 g Korunného želírovacieho cukru 2: 1

Cernicovy-dzem

Postup:

Černice preberieme, umyjeme a odvážime. Jablká umyjeme, olúpeme, zbavíme jadrovníkov, odvážime a nakrájame na malé kúsky. Ovocie vložíme do väčšieho hrnca a pridáme Korunný želírovací cukor 2 : 1. Za stáleho miešanie uvedieme do varu a dôkladne povaríme minimálne 5 minút. Na tanierik kvapneme 1-2 KL práve prevareného džemu. Ak je džem po vychladnutí málo tuhý, vmiešame 2 zarovnané KL kyseliny citrónovej. Odoberieme prípadnú penu a ihneď plníme až po okraj do pripravených pohárov. Poháre uzavrieme, obrátime dnom nahor a asi 5 minút necháme stáť na viečku (poháre s klasickými viečkami bez závitov neobraciame).

Korunný cukor želírovací 2:1

Korunný cukor želírovací 2:1 je jemný kryštálový cukor zmiešaný s pektínom a kyselinou citrónovou. Svojimi vlastnosťami zjednodušuje a zároveň aj skvalitňuje celý proces výroby domácich džemov a marmelád. Vyznačuje sa želírovacou schopnosťou, vďaka ktorej získava ovocná zmes tú správnu rôsolovitú konzistenciu. Hotové džemy tak možno skladovať bez konzervačných látok, pričom ovocie si zachováva svoju prirodzenú farbu i chuť.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach