SPÄŤ
Zaváraniny

Čučoriedkový lekvár

Od: Henrieta Karabova 16.7.2017
1 Hviezda2 Hviezdy3 Hviezdy4 Hviezdy5 Hviezd Ohodnoťte článok
Loading...

Možno  ich pestujete v záhrade, alebo ste ich našli na prechádzke v lese. Najchutnejšie sú čerstvé s cukrom, no ak ich máte viac, uvarte z nich vynikajúci lekvár.

Suroviny:

Na 1 kg čučoriedok potrebujeme 700 g Korunného želírovacieho cukru 2:1 a šťavu z 1 citróna

Čučoriedkový lekvár

Postup:

Čučoriedky rozvaríme, zasypeme cukrom a odložíme do chladu do druhého dňa. Potom necháme zovrieť, pridáme citrónovú šťavu  a na miernom ohni za stáleho miešania varíme asi 5 minút. Ihneď nalievame do vysterilizovaných zaváracích pohárov a uzavrieme.      

Korunný cukor želírovací 2:1

Korunný cukor želírovací 2:1 je jemný kryštálový cukor zmiešaný s pektínom a kyselinou citrónovou. Svojimi vlastnosťami zjednodušuje a zároveň aj skvalitňuje celý proces výroby domácich džemov a marmelád. Vyznačuje sa želírovacou schopnosťou, vďaka ktorej získava ovocná zmes tú správnu rôsolovitú konzistenciu. Hotové džemy tak možno skladovať bez konzervačných látok, pričom ovocie si zachováva svoju prirodzenú farbu i chuť.

womangalérie VŠETKY