Grapefruitovo – banánový džem

Doba prípravy 45 minútNáročnosť

Suroviny (vystačí na asi 5 pohárov á 200 ml):

500 g očistenej dužiny z ružových grepov (cca 3 ks), 250 g olúpaných banánov, 300 ml 100% pomarančového džúsu, 1 zarovnaná KL Kyseliny citrónovej Dr. Oetker, 1 balíček Želírovacieho cukru Extra 2:1 Dr. Oetker

Grapefruitovo – banánový džem

Postup:

Na prípravu džemu grapefruity olúpeme, odstránime bielu šupku a vykrajujeme čistú dužinu. Odvážime 500 g. Banány olúpeme a nakrájame na malé kúsky.

Ovocie v hrnci dobre premiešame s pomarančovým džúsom. Pridáme želírovací cukor a kyselinu citrónovú. Všetko za stáleho miešania privedieme do varu a povaríme ešte aspoň 5 minút.

Na tanierik kvapneme 1-2 KL práve uvareného džemu. Ak je džem po vychladnutí málo tuhý, vmiešame 1 zarovnanú KL Kyseliny citrónovej Dr. Oetker.

Prípadnú penu odoberieme a ihneď plníme do pripravených pohárov až po okraj. Poháre uzavrieme, otočíme hore dnom a asi 5 minút necháme stáť na viečku.

Tip:

Filetovanie citrusov: ostrým nožom okrájame kôru z celého obvodu plodu až po dužinu. Pozdĺž bielej šupky vykrajujeme kúsky tak, aby sme získali čistú dužinu.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach