Hruškové pyré s vanilkou

Doba prípravy 40 minútNáročnosť

 

Suroviny (vystačí na: asi 5 pohárov à 200 ml ):

1 kg hrušiek (olúpaných a nakrájaných na kúsky), 1 balenie Vanilkového struku „Bourbon“, šťava z 1 citróna, 1 balíček Gelfixu Super 3 : 1  Dr. Oetker, 350 g cukru

Hruškové pyré s vanilkou

Postup:

Na prípravu pyré vložíme do väčšieho hrnca kúsky hrušiek a rozmixujeme ich ponorným mixérom. Vanilkový struk po dĺžke rozkrojíme a vložíme do hrnca. Pridáme šťavu z citróna.

Obsah balíčka Gelfix zmiešame s 2 PL cukru a pridáme do hrnca. Za stáleho miešania asi 1 minútu dôkladne povaríme. Pridáme zbytok cukru a privedieme do varu. Za stáleho miešania dôkladne povaríme minimálne 5 minút.

Na tanierik kvapneme 1 – 2 KL práve uvareného pyré. Ak je pyré po vychladnutí málo tuhé, vmiešame 2 zarovnané KL Kyseliny citrónovej Dr. Oetker.

Odoberieme struk a prípadnú penu a ihneď plníme do pripravených pohárov až po okraj. Poháre uzavrieme, otočíme hore dnom a asi 5 minút necháme stáť na viečku.

TIP: Ak sú hrušky veľmi tvrdé, krátko ich povaríme s 200 ml vody a potom rozmixujeme.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach