40 minútEnergia: 234 kcal.
Suroviny na Hruškovo jablkový džem s korením ( vystačí na: asi 4 poháre à 350 ml ):
- 500 g hrušiek (olúpaných a nakrájaných na malé kúsky)
- 350 g jabĺk (olúpaných a nakrájaných na malé kúsky)
- 150 ml jablkového 100 % džúsu
- 1 balíček Kyseliny citrónovej
- 5 klinčekov
- 1 zarovnaná KL mletej škorice
- 1 balíček Gelfixu Klasik 1:1
- 1 kg cukru
Postup:
- Na prípravu džemu vložíme do hrnca ovocie. Pridáme džús, kyselinu citrónovú, klinčeky, škoricu a Gelfix zmiešaný s 2 PL cukru. Za stáleho miešania asi 1 minútu dôkladne povaríme. Pridáme zvyšok cukru, privedieme do varu a povaríme ešte aspoň 5 minút.
- Prípadnú penu odoberieme a ihneď plníme do pripravených pohárov až po okraj. Poháre uzavrieme viečkami, obrátime hore dnom a asi 5 minút necháme stáť na viečku.
Doba prípravy: asi 40 minút
Nutričné hodnoty:
na porciu / kus | na 100 g / ml | |
Energia | 5016 kJ / 1198 kcal | 980 kJ / 234 kcal |
Tuky | 0,99 g | 0,19 g |
Sacharidy | 286,10 g | 55,88 g |
Bielkoviny | 0,97 g | 0,19 g |
Zdroj: Dr.Oetker