Hruškovo jablkový džem s korením

Doba prípravy 40 minútEnergia: 234 kcal.Náročnosť

Suroviny na Hruškovo jablkový džem s korením ( vystačí na: asi 4 poháre à 350 ml ):

  • 500 g hrušiek (olúpaných a nakrájaných na malé kúsky)
  • 350 g jabĺk (olúpaných a nakrájaných na malé kúsky)
  • 150 ml jablkového 100 % džúsu
  • 1 balíček Kyseliny citrónovej
  • 5 klinčekov
  • 1 zarovnaná KL mletej škorice
  • 1 balíček Gelfixu Klasik 1:1
  • 1 kg cukru
Hruškovo jablkový džem
Hruškovo jablkový džem s korením

Postup:

  1. Na prípravu džemu vložíme do hrnca ovocie. Pridáme džús, kyselinu citrónovú, klinčeky, škoricu a Gelfix zmiešaný s 2 PL cukru. Za stáleho miešania asi 1 minútu dôkladne povaríme. Pridáme zvyšok cukru, privedieme do varu a povaríme ešte aspoň 5 minút.
  2. Prípadnú penu odoberieme a ihneď plníme do pripravených pohárov až po okraj. Poháre uzavrieme viečkami, obrátime hore dnom a asi 5 minút necháme stáť na viečku.

Doba prípravy: asi 40 minút

Nutričné hodnoty:

na porciu / kusna 100 g / ml
Energia5016 kJ / 1198 kcal980 kJ / 234 kcal
Tuky0,99 g0,19 g
Sacharidy286,10 g55,88 g
Bielkoviny0,97 g0,19 g

Zdroj: Dr.Oetker

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach