Suroviny na hruškový džem s javorovým sirupom ( vystačí na asi 5 pohárov à 200 ml ):
1 kg zrelých hrušiek (olúpaných a nakrájaných na kúsky), 100 ml javorového sirupu, 5 g kyseliny citrónovej, ½ balenia Pektínu, 300 g cukru
Postup:
Na prípravu džemu vložíme hrušky do hrnca a pomocou ponorného mixéra ich rozmixujeme. Pridáme javorový sirup, kyselinu citrónovú a Pektín zmiešaný s 2 PL cukru. Za stáleho miešania asi 1 minútu dôkladne povaríme. Pridáme zvyšok cukru, privedieme do varu a povaríme ešte aspoň 5 minút.
Prípadnú penu odoberieme a ihneď plníme do pripravených pohárov až po okraj. Poháre uzavrieme viečkami, obrátime hore dnom a asi 5 minút necháme stáť na viečku.
Hruškový džem s javorovým sirupom oceníte nie len v lete ale bude vynikajúci aj v zimných mesiacoch. Pripomenie vám teplé dni a letnú pohodu.
Doba prípravy: asi 40 minút