Jablkovo broskyňový džem s cuketami

Doba prípravy 15 minútNáročnosť

Suroviny:

500 g jabĺk, 300 g broskýň, 200 g malých cukiet, 500 g Korunného cukru želírovacieho 2:1

Jablkovo broskyňový džem s cuketami

Postup:

Jablká okrájame a zbavíme ich jadrovníkov. Broskyne ponoríme na chvíľku do vriacej vody, ošúpeme a vykôstkujeme. Všetko ovocie rozmixujeme alebo rozomelieme a vložíme do väčšieho hrnca. Cukety nakrájame na malé kúsky, pridáme do ovocného mixu a vmiešame Korunný cukor želírovací 2:1. Zmes za stáleho miešania privedieme k varu a dôkladne povaríme (aspoň 3 min). Odoberieme prípadnú penu a ihneď plníme až po okraj do pripravených zaváracích pohárov. Poháre starostlivo uzavrieme, obrátime dnom hore a asi 5 minút necháme stáť na viečku. Džem necháme pozvoľna chladnúť do druhého dňa pod prikrývkou.

Korunný cukor želírovací 2:1

Korunný cukor želírovací 2:1 je jemný kryštálový cukor zmiešaný s pektínom a kyselinou citrónovou. Svojimi vlastnosťami zjednodušuje a zároveň aj skvalitňuje celý proces výroby domácich džemov a marmelád. Vyznačuje sa želírovacou schopnosťou, vďaka ktorej získava ovocná zmes tú správnu rôsolovitú konzistenciu. Hotové džemy tak možno skladovať bez konzervačných látok, pričom ovocie si zachováva svoju prirodzenú farbu i chuť.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach