Jahodovo-čerešňový sirup

Doba prípravy 40 minútNáročnosť

Suroviny na jahodovo-čerešňový sirup ( vystačí na: 700 ml sirupu):

250 g očistených a rozmixovaných jahôd, 250 g odkôstkovaných a rozmixovaných čerešní, 200 ml vody, 1 balíček Cukru na sirup

Jahodovo-čerešňový sirup

Postup:

Na prípravu sirupu jahody a čerešne vložíme do hrnca a zalejeme vodou. Privedieme do varu a za stáleho miešania asi 5 minút povaríme. Odstavíme a necháme vychladnúť. Potom pridáme cukor na sirup a odložíme na noc do chladničky.

Na druhý deň zmes prepasírujeme cez sitko alebo gázu. Sirup privedieme do varu a 5 minút povaríme. Odoberieme prípadnú penu a horúci sirup nalejeme do sterilných a zohriatych fliaš. Fľaše dôkladne uzavrieme viečkami a asi na 20 minút položíme naležato.

Doba prípravy: asi 40 minút

Tip:

Sirup môžeme pripraviť aj z mrazeného ovocia.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach