Jahodovo–slivkový džem

Náročnosť

Suroviny na jahodovo–slivkový džem:

500 g jahôd, 500 g sliviek, 1 balenie želírovacieho cukru 2:1, 1/4 balíčka kyseliny citrónovej

Postup:

Umyté, odstopkované a odvážené jahody nakrájame na malé kúsky. Umyté, odkôstkované slivky tiež nakrájame na malé kúsky a spolu s jahodami vložíme do hrnca. Z odváženého množstva cukru odoberieme 2 lyžice a zmiešame ich so želírovacím cukrom. Primiešame do ovocia a pridáme kyselinu citrónovú.

Mohlo by vás zaujímať

Malinový džem so zázvorom

Malinový džem so zázvorom

30 minútSuroviny na malinový džem so zázvorom: 1 kg malín, 20 g čerstvého zázvoru, 1 zarovnaná KL citrónovej kôry, 1 balíček Gelfixu Extra 2:1, 500 g… Čítaj ďaľej

Všetko spolu za stáleho miešania privedieme k varu. Džem za stáleho miešania povaríme ešte asi 5 minút a odstavíme. Odoberieme prípadnú penu a ihneď naplníme suché poháre až po okraj. Poháre uzatvoríme viečkom a obrátime hore dnom asi na 5 minút.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach