15 minút
Suroviny na jahodový džem s banánmi:
800 g jahôd, 200 g banánov, 1 balenie Želírovacieho cukru 2:1
Postup:
Umyté a očistené jahody spolu s olúpanými banánmi vložíme do väčšieho hrnca a pomocou ponorného mixéra rozmixujeme. Pridáme želírovací cukor, za stáleho miešania privedieme do varu a dôkladne povaríme minimálne 5 minút. Na tanierik kvapneme 1-2 KL práve prevareného džemu. Ak je džem po vychladnutí málo tuhý, vmiešame 2 zarovnané KL kyseliny citrónovej. Odoberieme prípadnú penu a ihneď plníme až po okraj do pripravených pohárov. Poháre uzavrieme, obrátime dnom nahor a asi 5 minút necháme stáť na viečku (poháre s klasickými viečkami bez závitov neobraciame).
TIP:
Chuť jahodového džemu s banánmi si zamilujú predovšetkým deti.