15 minút
Suroviny:
1 kg jahôd, 500 g želírovacieho cukru 2 : 1
Postup:
Jahody umyjeme, odstopkujeme a spolu s cukrom vložíme do hrnca a za stáleho miešania privedieme do varu. Varíme asi 5 minúty. Uvareným džemom ihneď plníme pripravené poháre, uzavrieme a otočíme na 5 minút hore dnom.
Korunný cukor želírovací 2:1
Korunný cukor želírovací 2:1 je jemný kryštálový cukor zmiešaný s pektínom a kyselinou citrónovou. Svojimi vlastnosťami zjednodušuje a zároveň aj skvalitňuje celý proces výroby domácich džemov a marmelád. Vyznačuje sa želírovacou schopnosťou, vďaka ktorej získava ovocná zmes tú správnu rôsolovitú konzistenciu. Hotové džemy tak možno skladovať bez konzervačných látok, pričom ovocie si zachováva svoju prirodzenú farbu i chuť.