Jahodový topping z ružového vína

Doba prípravy 25 minútNáročnosť

Suroviny na jahodový topping z ružového vína ( rozpočet na asi 3 poháre à 350 ml ):

650 g jahôd (nakrájaných na malé kúsky), 200 ml ružového vína, 1 balenie želírovacieho cukru Extra 2:1 Dr.Oetker

Postup:

Vo veľkom hrnci dobre premiešame jahody s vínom a pridáme želírovací cukor. Za stáleho miešania privedieme do varu a dôkladne povaríme minimálne 5 minút. Prípadnú penu odoberieme a ihneď plníme do pripravených pohárov až po okraj. Poháre uzavrieme viečkom, obrátime hore dnom a asi 5 minút necháme stáť na viečku.

Mohlo by vás zaujímať

Jahodový džem s vanilkou

Jahodový džem s vanilkou so zníženým obsahom kalórií

30 minút   Suroviny ( rozpočet na asi 6 pohárov à 200 ml ): 1 kg očistených jahôd, 1 ks Vanilkový struk „Bourbon“, 1 balíček Želírovacieho cukru… Čítaj ďaľej

Tipy:

Dá sa pripraviť aj zo zmrazených jahôd (pred spracovaním je potrebné ich rozmraziť).

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach