15 minút
Suroviny:
500 g olúpaných pomarančov, 500 g olúpaných kiwi, 500 g Korunný želírovací cukor 2:1
Postup:
Pomaranče nakrájame na malé kúsky a roztlačíme. K tomu pridáme na malé kúsky nakrájané kiwi. Primiešame želírovací cukor 2:1 a za stáleho miešania privedieme k varu. Povaríme asi 5 minút. Ihneď plníme do pripravených pohárov až po okraj a uzavrieme.
Korunný cukor želírovací 2:1
Korunný cukor želírovací 2:1 je jemný kryštálový cukor zmiešaný s pektínom a kyselinou citrónovou. Svojimi vlastnosťami zjednodušuje a zároveň aj skvalitňuje celý proces výroby domácich džemov a marmelád. Vyznačuje sa želírovacou schopnosťou, vďaka ktorej získava ovocná zmes tú správnu rôsolovitú konzistenciu. Hotové džemy tak možno skladovať bez konzervačných látok, pričom ovocie si zachováva svoju prirodzenú farbu i chuť.