Lahôdková červená cibuľa

Doba prípravy 30 minútNáročnosť

Lahôdková červená cibuľa – suroviny:

1 kg červenej cibule, 10 dkg medu, 1/8 l malinového octu, 1/16 l olivového oleja

Okrem toho: soľ, vetvičky tymianu, vývar

Postup:

Ošúpeme cibuľu, rozpolíme a pokrájame na rovnako veľké kusy. Na oleji opražíme cibuľu a vetvičky tymianu, pridáme med a spolu krátko povaríme. Prilejeme ocot, posolíme, pridáme cibuľu a prikrytú dusíme do mäkka. V prípade potreby podlejeme malým množstvom vývaru. Cibuľu plníme ešte horúcu do čistých pohárov, zatvoríme a necháme vychladnúť.

Mohlo by vás zaujímať

Kápia v oleji

Žitný ostrov je typickou oblasťou pestovania papriky. Základom takmer každého mäsového aj vegetariánskeho pokrmu je paprika v jej čerstvej alebo mletej podobe. Vyskúšajte lahodnú chuť tejto zaváraniny.… Čítaj ďaľej

Takto pripravenú cibuľu môžeme skladovať v chladničke asi jeden týždeň. Ak si chceme túto lahôdku pripraviť na zimu, dáme ju zasterilizovať ako uhorky.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach