30 minút
Lahôdková červená cibuľa – suroviny:
1 kg červenej cibule, 10 dkg medu, 1/8 l malinového octu, 1/16 l olivového oleja
Okrem toho: soľ, vetvičky tymianu, vývar
Postup:
Ošúpeme cibuľu, rozpolíme a pokrájame na rovnako veľké kusy. Na oleji opražíme cibuľu a vetvičky tymianu, pridáme med a spolu krátko povaríme. Prilejeme ocot, posolíme, pridáme cibuľu a prikrytú dusíme do mäkka. V prípade potreby podlejeme malým množstvom vývaru. Cibuľu plníme ešte horúcu do čistých pohárov, zatvoríme a necháme vychladnúť.
Mohlo by vás zaujímať
Takto pripravenú cibuľu môžeme skladovať v chladničke asi jeden týždeň. Ak si chceme túto lahôdku pripraviť na zimu, dáme ju zasterilizovať ako uhorky.