Lekvár z jabĺk s kávou

Doba prípravy 15 minútNáročnosť

Suroviny:

600 g jabĺk, 250 ml jablčného džúsu alebo muštu, 2 lyžice instantnej kávy, 150 ml vaječného koňaku, mletá škorica, mleté klinčeky, 1/2 balenia želírovacieho cukru.

Lekvár z jabĺk s kávou

Postup:

Jablká umyjeme, ošúpeme, nastrúhame a navážime (600 g). Jablká, jablkovú šťavu, instantnú kávu, vaječný koňak a korenie dáme do hrnca, premiešame s ovocím a pridáme želírovací cukor. Všetko privedieme za stáleho miešania do varu a varíme ešte aspoň 5 minút. Neprestávame miešať. Potom dáme dolu zo sporáka. Odoberieme prípadnú penu a ihneď naplníme suché poháre až po okraj. Poháre uzatvoríme viečkom a obrátime hore dnom asi na 5 minút.  

Korunný cukor želírovací 2:1

Korunný cukor želírovací 2:1 je jemný kryštálový cukor zmiešaný s pektínom a kyselinou citrónovou. Svojimi vlastnosťami zjednodušuje a zároveň aj skvalitňuje celý proces výroby domácich džemov a marmelád. Vyznačuje sa želírovacou schopnosťou, vďaka ktorej získava ovocná zmes tú správnu rôsolovitú konzistenciu. Hotové džemy tak možno skladovať bez konzervačných látok, pričom ovocie si zachováva svoju prirodzenú farbu i chuť.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach