Malinové želé

Doba prípravy 15 minútNáročnosť

Suroviny:

500 g malín, šťava z 1 citróna, 1/4 l vody, 3/8 l vody, 250 g Korunného želírovacieho cukru 2:1

Malinové želé

 

Postup:

Maliny umyjeme a odstopkujeme. Pridáme k nim citrónovú šťavu a 1/4 l vody a zľahka povaríme (cca 2 min.). Maliny prepasírujeme a pridáme vodu. Vmiešame Korunný želírovací cukor do ovocnej zmesi, dobre premiešame a za stáleho miešania privedieme do varu. Varíme cca 10 minút. Horúcim želé plníme poháre až po okraj a ihneď uzavrieme.

Korunný cukor želírovací 2:1

Korunný cukor želírovací 2:1 je jemný kryštálový cukor zmiešaný s pektínom a kyselinou citrónovou. Svojimi vlastnosťami zjednodušuje a zároveň aj skvalitňuje celý proces výroby domácich džemov a marmelád. Vyznačuje sa želírovacou schopnosťou, vďaka ktorej získava ovocná zmes tú správnu rôsolovitú konzistenciu. Hotové džemy tak možno skladovať bez konzervačných látok, pričom ovocie si zachováva svoju prirodzenú farbu i chuť.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach