Marhuľovo-nektárinkový džem so sektom

Doba prípravy 30 minútNáročnosť

Suroviny ( vystačí na asi 5 pohárov à 350 ml ):

600 g marhúľ (očistených a vykôstkovaných), 600 g nektáriniek (očistených a vykôstkovaných), 200 ml sektu, 1 balenie Želírovacieho cukru Super 3 : 1 Dr.Oetker

Postup:

Na prípravu džemu marhule a nektárinky čiastočne rozmixujeme vo veľkom hrnci pomocou ponorného mixéra. Pridáme sekt a želírovací cukor. Za stáleho miešania privedieme do varu a dôkladne povaríme minimálne 5 minút.

Na tanierik kvapneme 1–2 KL práve prevareného džemu. Ak je po vychladnutí málo tuhý, vmiešame ešte 2 zarovnané KL Kyseliny citrónovej Dr.Oetker.

Prípadnú penu odoberieme a ihneď plníme do pripravených pohárov až po okraj. Poháre uzatvoríme viečkom, otočíme hore dnom a asi 5 minút necháme stáť na viečku.

Tip:

Sekt môžeme nahradiť grapefruitovým džúsom.

Doba prípravy: asi 30 minút

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach