Marhuľový džem s levanduľou

Doba prípravy 45 minútNáročnosť

Marhuľový džem s levanduľou – marmeláda s kvietkami levandule sa hodí na čerstvé pečivo, do tort a rolád. Privoláte si chuť Provensálska.

Suroviny na Marhuľový džem s levanduľou:

1 kg marhúľ očistených, odkôstkovaných a nakrájaných na malé kúsky, 4 zarovnané KL čerstvých levanduľových kvietkov, 1 balíček Gelfixu Super 3:1 Dr.Oetker, 350 g cukru

Postup:

Do veľkého hrnca vložíme marhule a levanduľové kvietky. Obsah balíčka Gelfix Super 3:1 zmiešame s 2 PL cukru a pridáme k ovociu. Za stáleho miešania asi 1 minútu dôkladne povaríme. Pridáme zvyšok cukru a privedieme do varu. Za stáleho miešania dôkladne povaríme minimálne 5 minút. Na tanierik kvapneme 1 – 2 KL práve prevareného džemu. Ak je po vychladnutí málo tuhý, vmiešame doň ešte 2 zarovnané KL Kyseliny citrónovej Dr.Oetker. Prípadnú penu odoberieme a ihneď plníme do pripravených pohárov až po okraj. Uzavrieme viečkami, poháre obrátime dnom nahor a asi 5 minút necháme stáť na viečku. Marhuľový džem s levanduľou je hotový.

Mohlo by vás zaujímať

Marhuľový džem s chilli

30 minútSuroviny na Marhuľový džem s chilli: 1000 g vykôstkovaných marhúľ, 500 g želírovacieho cukru 2:1, 1 vanilkový cukor, podľa chuti chilli papričky Postup: Umyté a… Čítaj ďaľej

Tip:

Miesto čerstvých levanduľových kvietkov môžeme použiť 2 KL sušených kvietkov. Ako náhradu marhúľ môžeme použiť nektárinky. Použitím levandule sa trvanlivosť džemu skráti maximálne na  4 mesiace.

Mohlo by vás zaujímať

Tvarohový koláč s marhuľami

Tvarohový koláč s marhuľami

Ľahučký dezert pripomína americký cheesecake, ale je nadýchanejší. Tvarohový koláč s marhuľami je najlepšie upiecť deň vopred. Suroviny na Tvarohový koláč s marhuľami: 100 g masla izbovej … Čítaj ďaľej

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach