Nakladaná paprika v oleji

Doba prípravy 60 minútNáročnosť

Nakladaná paprika v oleji sa u nás doma vždy robila na jeseň. Máme ju všetci radi, a tak moja stará mama jej naložila vždy neúrekom..:-)

Suroviny na nakladanú papriku:

2 kg papriky alebo kápie, jedno DEKO alebo nakladač na zeleninu, 40 g kryštálového cukru, 20 g horčičného semena, bobkový list, 6-7 zrniečok čierneho korenia a 2 dl oleja

Nakladaná paprika v oleji
https://stock.adobe.com

Postup:

Papriku alebo kápiu prerežeme, odstránime jadrovník, vložíme do osolenej vriacej vody a povaríme asi 2 minúty. Potom papriku vyberieme a poukladáme do pripravených umytých zaváraninových pohárov. Zalejeme pripraveným nálevom.

Mohlo by vás zaujímať

Nakladaná zelenina piccalilli

60 minútZ bohatej úrody zeleniny  pripravíme výbornú  sýtu a pritom  nízkokalorickú prílohu k mäsu. Piccalilli obľubujú najmä v severských krajinách a v Anglicku. Charakteristickú chuť dáva tejto pochúťke hustý nálev z horčice,… Čítaj ďaľej

Nálev pripravíme nasledovne: do vody, v ktorej sme varili papriku alebo kápiu, pridáme všetky koreniny, cukor, ocot a DEKO ( prípadne nakladač ) a spolu povaríme. S nálevom zalejeme poháre a do každého pohára pridáme lyžicu oleja. Sterilizujeme pri teplote 85ºC 15 min.

Nakladaná paprika je vhodnou alteratívou napríklad za kyslé uhorky alebo baranie rohy.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach