Nakladané huby

Doba prípravy 15 minútNáročnosť

Suroviny na nakladané huby (rozpočet na cca 4 poháre po 250 ml):

200 g očistených kuriatok, 300 g očistených hríbov, trochu tymiánu, majoránky a lístkov bazalky, trochu Pomôcky na konzervovanie, 750 ml vody,180 ml červeného vínneho octu (6 %), 3 KL soli, 2 PL cukru,1 polievková kocka zeleninového bujónu, 4 PL olivového oleja

Nakladané huby
stock.adobe.com

Postup:

Huby nakrájame na ľubovoľne veľké kúsky a rozdelíme ich do zaváracích pohárov. Do každého pohára nasypeme na špičku noža pomôcky na konzervovanie. Prevaríme vodu s octom, soľou, cukrom, korením a polievkovou kockou, horúci nálev ihneď nalejeme na huby a pridáme 1 PL oleja do každého pohára. Poháre uzavrieme, trochu nimi zatrasieme, postavíme ich do plechu na pečenie, ktorý sme naplnili do výšky 2 cm horúcou vodou a dáme do spodnej polovice predhriatej rúry. Nakladané huby sú hotové.

Zaváracia teplota (predhriatie a zaváranie):

Elektrická rúra: 95 °C

Plynová rúra: stupeň 1.

Dĺžka zavárania: 70 minút.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach