Pomarančová marmeláda

Doba prípravy 15 minútNáročnosť

Suroviny:

2 kg zrelých pomarančov, 2 l vody, 1 kg Korunného želírovacieho cukru 2:1 

Pomarančová marmeláda

Postup:

Pomaranče dôkladne kefkou vydrhneme a vložíme do hrnca s vodou. Varíme asi hodinu, kým nezmäknú. Vyberieme ich a necháme vychladnúť. Potom ich rozrežeme na polovicu, lyžicou vyberieme dužinu, odstránime jadierka a pokrájame ju na malé kocky. Kôru aj s bielou dužinou nakrájame na rezance. Všetko vložíme opäť do vody, pridáme cukor a necháme zovrieť. Za častého miešania pomaly varíme ešte asi 40 minút, až kým sa marmeláda neoddeľuje od lyžice. Horúcu marmeládu vlejeme do menších sterilných pohárov, uzavrieme, obrátime hore dnom a prikryté necháme pomaly vychladnúť.

Korunný cukor želírovací 2:1

Korunný cukor želírovací 2:1 je jemný kryštálový cukor zmiešaný s pektínom a kyselinou citrónovou. Svojimi vlastnosťami zjednodušuje a zároveň aj skvalitňuje celý proces výroby domácich džemov a marmelád. Vyznačuje sa želírovacou schopnosťou, vďaka ktorej získava ovocná zmes tú správnu rôsolovitú konzistenciu. Hotové džemy tak možno skladovať bez konzervačných látok, pričom ovocie si zachováva svoju prirodzenú farbu i chuť.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach