15 minút
Suroviny ( rozpočet asi na 4 poháre à 375 ml ):
600 g manga olúpaného a nakrájaného, 300 g jabĺk očistených a nakrájaných, 100 ml vody, 1 Vanilkový struk „Bourbon“, 1/2 balenia želírovacieho cukru 2:1
Postup:
Mango spoločne s jablkami rozmixujeme pomocou ponorného mixéra na jemné pyré a pridáme vodu. Vanilkový struk pozdĺžne rozkrojíme, nožom vyškriabeme dreň a pridáme do pyré. Vo veľkom hrnci ovocnú zmes dobre premiešame s Extra želírovacím cukrom. Za stáleho miešania privedieme do varu a dôkladne povaríme minimálne 5 minút. Prípadnú penu odoberieme a ihneď plníme do pripravených pohárov až po okraj. Uzavrieme viečkami, poháre obrátime dnom nahor a asi 5 minút necháme stáť na viečku.
Tip: Pyré podávame s lievancami alebo palacinkami.
Pochúťka pre veľkých maškrtníkov.
Zdroj: Dr.Oetker