Bazovo-jahodový sirup

Doba prípravy 30 minútNáročnosť

Suroviny na bazovo-jahodový sirup ( vystačí na: asi 1 l ):

10 veľkých očistených kvetov čiernej bazy, 500 ml vody, 500 g očistených a roztlačených jahôd, 1 balíček Sirup-fixu, 1 kg cukru

Bazovo-jahodový sirup

Postup:

Kvety čiernej bazy namočíme do studenej prevarenej vody. Pridáme jahody a Sirup-fix zmiešaný s cukrom. Prikryjeme pokrievkou a necháme 24 hodín v chladničke macerovať.

Sirup scedíme a asi 5 minút povaríme. Naplníme do fliaš, dôkladne uzavrieme viečkami a asi na 20 minút položíme naležato.

Bazovo-jahodový sirup je vhodný napríklad aj na letnú párty. Je chutný a veľmi osviežujúci.

Doba prípravy: asi 30 minút

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach