Broskyňový džem s brandy

Doba prípravy 60 minútNáročnosť

Suroviny na broskyňový džem s brandy

2 kg mäkkých broskýň, 500 g krupicového cukru, 2 jablká, 2 lusky škorice, ½ citrónu, 200 ml Karpatského brandy Škorica

Broskyňový džem s brandy

Postup:

Broskyne si odkôstkujeme a nakrájame na menšie kúsky. Zasypeme cukrom a môžeme ešte v rukách roztlačiť. Zmes prikryjeme a necháme odstáť cez noc.

Ďalší deň si zlejeme šťavu z broskýň do hrnca. Ak jej máme málo pridáme trošku vody. Pridáme nakrájané jablká a lusky škorice. Varíme cca 30 minút, pokiaľ nám jablká úplne nezmäknú. Vyberieme škoricové lusky a zmes rozmixujeme. Pridáme štavu z citróna z miešame s broskyňami.

Broskyňovú zmes si následne varíme v kastróle do zhustnutia. Na záver džem odstavíme a prilejeme Karpatské brandy Škorica, zmiešame a plníme do vysterilizovaných pohárikov. Zatvárame ešte horúce a necháme vychladnúť pod dekou.

Ďalšie zaujímavé recepty nájdete na www.karpatskebrandy.sk

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach