Džem z černíc a nektáriniek

Doba prípravy 60 minútEnergia: 198 kcal.Náročnosť

Suroviny na džem z černíc a nektáriniek ( rozpočet na 6 pohárov ):

1000 g černíc, 600 g nektáriniek, 1 želírovací cukor (2:1), 1 čajová lyžička kyseliny citrónovej

Džem z černíc a nektáriniek
https://stock.adobe.com

Postup:

Černice očistíme a vysypeme do hrnca s dvojitým dnom. Podlejeme trochou vody a asi 10 minút podusíme. Potom zmes prepasírujeme cez sítko.

Nektárinky umyjeme, osušíme a vykôstkujeme. Dužinu pokrájame na menšie kúsky a opäť vysypeme do hrnca s dvojitým dnom. Pridáme 500 ml ostružinovej šťavy a dôkladne premiešame spolu s želírovacím cukrom. Takto pripravenú zmes privedieme do varu. Za stáleho miešania ju varíme asi 3 minúty.

Mohlo by vás zaujímať

snehové pyšteky

Mäkké snehové pyšteky s černicami a gréckym jogurtom

15 minútSuroviny na mäkké snehové pyšteky s černicami a gréckym jogurtom: 150 ml vaječných bielkov (asi zo 4 vajec) izbovej teploty 200 g jemného krupicového cukru,… Čítaj ďaľej

Džem z černíc a nektáriniek dochutíme kyselinou citrónovou a nalejeme do pohárov. Poháre uzavrieme a džem necháme vychladnúť.

Tip:

Namiesto nektáriniek môžete použiť broskyne alebo môžete aj ovocie namiešať pol napol.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach