Suroviny na hruškový džem s vanilkou a škoricou
- 1 kg hrušiek
- 200 g hnedého cukru
- 1 PL škorice
- štipka vanilky
- 100 ml Karpatského KB Hruška
- šťava z 1 citróna
- 2 hrste hrozienok (podľa chuti)
Postup:
Hrušky si nakrájame na malé kocky. Vložíme do hrnca, zasypeme cukrom a necháme na miernom plameni variť cca 45 minút. Občasne premiešame. Pripravíme si hrozienka, ktoré zalejeme Karpatským KB Hruška a necháme postáť.
Pokým sa hrušky varia a zmäknú, môžeme ich mierne roztlačiť. Po 30 – 45 minútach pridáme šťavu z citróna, hrozienka namočené v Karpatskom KB Hruška, doplníme škoricu a vanilku. Premiešame a varíme, pokiaľ sa nám lekvár nezredukuje na hustejšiu zmes.
Hruškový džem plníme do sterilizovaných pohárikov. Poriadne zatvorené ich prikryjeme dekou a necháme chladnúť do ďalšieho dňa.
Mohlo by vás zaujímať
TIP: Týmto spôsobom si vieme pripraviť aj plnku do koláčov. Všetko zmiešame, hrušky neroztlačíme, povaríme cca 30 – 45 minút, a ešte horúce plníme do pohárikov.
Ak vás zaujal tento recept, omnoho viac ich nájdete na www.karpatskebrandy.sk
Autorka receptu a FOTO @stvoryzkuchyne