Hruškový džem s vanilkou a škoricou

Doba prípravy 60 minútNáročnosť

Suroviny na hruškový džem s vanilkou a škoricou

  • 1 kg hrušiek
  • 200 g hnedého cukru
  • 1 PL škorice
  • štipka vanilky
  • 100 ml Karpatského KB Hruška
  • šťava z 1 citróna
  • 2 hrste hrozienok (podľa chuti)
Hruškový džem

Postup:

Hrušky si nakrájame na malé kocky. Vložíme do hrnca, zasypeme cukrom a necháme na miernom plameni variť cca 45 minút. Občasne premiešame. Pripravíme si hrozienka, ktoré zalejeme Karpatským KB Hruška a necháme postáť.

Pokým sa hrušky varia a zmäknú, môžeme  ich mierne roztlačiť. Po 30 – 45 minútach pridáme šťavu z citróna, hrozienka namočené v Karpatskom KB Hruška,  doplníme škoricu a vanilku. Premiešame a varíme, pokiaľ sa nám lekvár nezredukuje na hustejšiu zmes.

Hruškový džem plníme do sterilizovaných pohárikov. Poriadne zatvorené ich prikryjeme dekou a necháme chladnúť do ďalšieho dňa.

Mohlo by vás zaujímať

Hruškový džem s čajom Rooibos

Hruškový džem s čajom Rooibos

40 minútSuroviny ( vystačí na asi 5 pohárov à 200 ml ): 900 g hrušiek (olúpaných a nakrájaných na kúsky), 250 ml silného čaju Rooibos (2… Čítaj ďaľej

TIP: Týmto spôsobom si vieme pripraviť aj plnku do koláčov. Všetko zmiešame, hrušky neroztlačíme, povaríme cca 30 – 45 minút, a ešte horúce plníme do pohárikov.

Ak vás zaujal tento recept, omnoho viac ich nájdete na www.karpatskebrandy.sk

Autorka receptu a FOTO @stvoryzkuchyne

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach