15 minút
Suroviny:
(určite vám potom palacinky zje aj manžel)
1 kg ríbezlí, 800 g Korunného želírovacieho cukru 2:1, 100 ml suchého červeného vína
Postup:
Ríbezle odstopkujeme a zomixujeme. Necháme ich precediť cez husté umelohmotné sito do hrnca s teflónovým dnom alebo dvojitým dnom. Do precedeného vmiešame cukor a víno. Necháme za občasného premiešania stáť asi hodinu, aby sa rozpustil cukor. Potom na miernom plameni varíme do požadovaného zhustnutia. Vlejeme do pohárov. Necháme chvíľu postáť a potom poháre uzavrieme celofánom a gumičkou či mašličkou.
Korunný cukor želírovací 2:1
Korunný cukor želírovací 2:1 je jemný kryštálový cukor zmiešaný s pektínom a kyselinou citrónovou. Svojimi vlastnosťami zjednodušuje a zároveň aj skvalitňuje celý proces výroby domácich džemov a marmelád. Vyznačuje sa želírovacou schopnosťou, vďaka ktorej získava ovocná zmes tú správnu rôsolovitú konzistenciu. Hotové džemy tak možno skladovať bez konzervačných látok, pričom ovocie si zachováva svoju prirodzenú farbu i chuť.