Rozkvitnuté rebarborovo-bazové želé

Náročnosť

Suroviny:

850 ml rebarborovej šťavy (asi z 1,6 kg rebarbory), 5 kvetov bazy, 1 balíček Gelfixu 1 : 1, 1 kg cukru

rebarborovo-bazové želé

Postup:

Na prípravu želé rebarboru očistíme a nakrájame na malé kúsky. Rozmixujeme ponorným mixérom a šťavu cez sitko prelisujeme. Kvety bazy opláchneme a kvietky otrháme. Do veľkého hrnca nalejeme rebarborovú šťavu a pridáme Gelfix zmiešaný s 2 PL cukru. Za stáleho miešania asi 1 minútu dôkladne povaríme. Pridáme zvyšok cukru, privedieme do varu a povaríme ešte minimálne 5 minút. Na tanierik kvapneme 1–2 KL práve prevareného želé. Ak je po vychladnutí málo tuhé, vmiešame ešte 2 zarovnané KL kyseliny citrónovej. Prípadnú penu odoberieme, vmiešame otrhané kvietky bazy a ihneď plníme do pripravených pohárov až po okraj. Poháre uzatvoríme viečkom, otočíme hore dnom a asi 5 minút necháme stáť na viečku.

Tip:

Aby sa kvietky bazy v želé dobre rozdelili, je nutné poháre počas chladnutia niekoľkokrát otočiť.

Vystačí na: asi 3 pohárov à 350 ml
Doba prípravy: asi 40 minút

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach