Salsa z paradajok a paprík

Doba prípravy 30 minútNáročnosť

Salsa z paradajok a paprík je vhodná ku grilovanému mäsu, syrom a zemiakovým lupienkom

Vystačí na: asi 4 poháre à 350 ml

Suroviny:

200 g cibule, 2 čili papričky, 1 PL oleja, 600 g žltých paprík (očistených a pokrájaných na malé kúsky), 1 kg paradajok (očistených a pokrájaných na malé kúsky), 50 ml jablčného octu, 1 balíček kyseliny citrónovej, 1 zarovnaná KL soli, ½ KL mletého čierneho korenia, 1 balíček Gelfixu Extra 2 : 1, 250 g cukru

Salsa z paradajok a paprík

Postup:

Na prípravu salsy cibuľu olúpeme a nakrájame najemno. Čili papričky očistíme a nakrájame na drobné kúsky. Vo väčšom hrnci rozohrejeme olej, pridáme cibuľu a osmažíme ju dozlata. Postupne pridávame papriku, ktorú krátko osmažíme, paradajky, čili papričky, ocot, kyselinu citrónovú, soľ, čierne korenie a asi 3 minúty podusíme. Obsah balíčka Gelfix zmiešame s cukrom, pridáme do zmesi a za stáleho miešania asi 8 minút dôkladne povaríme. Prípadnú penu odoberieme a plníme do pripravených pohárov až po okraj. Uzatvoríme dôkladne viečkom, poháre otočíme hore dnom a asi 5 minút necháme stáť na viečku.

Upozornenie: Pri manipulácii s čili papričkami odporúčame použiť gumové rukavice.

TIP: Salsa je vhodná ku grilovanému mäsu, syrom a zemiakovým lupienkom.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach