Skvelý domáci Ajvar

Doba prípravy 15 minútNáročnosť

Ak patríte k tým, ktorí si radi pochutnávajú na zeleninovej delikatese s názvom Ajvar, ponúkame recept na domáci Ajvar pre tých, ktorí by si ho chceli pripraviť:

Suroviny na skvelý domáci Ajvar:

5 kg červenej papriky – kápie, 2 baklažány, 170 ml slnečnicového oleja, soľ na dochutenie.

domáci Ajvar
https://www.shutterstock.com

Postup:

Baklažány pečte aj so šupkou 30 minút pri teplote 200 stupňov Celzia. Po vychladnutí ich rozrežte napoly a vyberte z nich dužinu. Celé papriky dajte na gril alebo dajte piecť do rúry. Keď je papriková šupka sfarbená do tmavohneda a tvoria sa na nej pľuzgieriky, preložte ju do misy a na 15 minút ju zakryte fóliou, alebo ju vložte do mikroténového vrecka a uzavrite.

Mohlo by vás zaujímať

Závitky zo sviečkovice

Závitky zo sviečkovice s ajvarom

45 minútZávitky zo sviečkovice si môžete pripraviť na mnohé spôsoby. Suroviny ( rozpočet pre 4 osoby ): 1, 2 kg sviečkovice, 4 lyžice pikatného ajvaru, 150 … Čítaj ďaľej

Potom z paprík odstráňte šupky, stopky a jadierka a zomeľte ich v mlynčeku na mäso, prepasírujte ich cez lis na zemiaky, alebo nakrájajte najmeno. Potom zomletú papriku aj s dužinou baklažánu preložíme do hrnca, osolíme, zalejeme olejom a pomaly varímee asi 3 hodiny. Udržujeme tesne pod bodom varu a často miešame, aby nám Ajvar neprihorel. Keď sa variaca sa paprikovo-baklažáínovázmes spojí a vznikne kompaktná pasta, prelejte domáci Ajvar do čistých pohárikov a dajte sterilizovať. Pred konzumáciou nechajte Ajvar aspoň pár dní odpočívať. Otvorený vydrží v chladničke aj mesiac.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach

Save