Slivkovo-jablkový džem s koriandrom a mätou

Doba prípravy 15 minútNáročnosť

Suroviny:
500 g jabĺk, 500 g sliviek, 1 zarovnaná KL mletého koriandra, 1 mätový lístok, 1/2 balíčka želírovacieho cukru 2 : 1, 100 g medu, 3 PL červeného vína.

Slivkovo-jablkový džem
Postup:
Jablká olúpeme, zbavíme jaridrovníkov a nahrubo nastrúhame. Slivky vykôstkujeme a rozmixujeme ponorným mixérom alebo rozomelieme. K ovociu pridáme koriander a najemno nasekanú mätu. Želírovací cukor pridáme k ovociu, privedieme do varu a 1 minútu povaríme. Pridáme zvyšný cukor a med a varíme minimálne 5 minút. Odstavíme a pridáme červené víno, premiešame a ihneď plníme až po okraj do pripravených pohárov. Poháre uzavrieme, obrátime dnom hore a asi 5 minút necháme stáť na viečku (poháre s klasickými viečkami bez závitov neobraciame).

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach