Slivkový džem so štipkou škorice a rumom

Doba prípravy 15 minútNáročnosť

Suroviny na slivkový džem so štipkou škorice:

1 kg odvážených sliviek, 500 g želírovací cukor 2:1, 1 palička škorice, 4 klinčeky, 2 PL citrónovej šťavy, 2 PL rumu

Slivkový džem so štipkou škorice
https://stock.adobe.com

Postup: 

Slivky umyjeme, necháme dobre odkvapkať, prepolíme, vykôstkujeme a nakrájame na menšie kúsky. Polovicu ovocia spolu s citrónovou šťavou rozmixujeme na kašu a spolu s pokrájanými slivkami dáme do hrnca. Všetko spolu dobre premiešame s želírovacím cukrom a prikryté necháme niekoľko hodín (kľudne aj cez noc) stáť na chladnom mieste. Potom pridáme do zmesi všetky koreniny, ktoré sú uvedené v recepte a za stáleho miešania privedieme do varu. Zmes varíme 8 – 10 minút a necháme pomaly vrieť. Vykonáme želírovaciu skúšku. Ak je želírovacia skúška vporiadku hrniec odstavíme zo sporáka a vyberieme koreniny. Slivkový džem naplníme do pripravených, rumom vypláchnutých pohárov a pevne uzavrieme. Slivkový džem so štipkou škorice je výborný na raňajky ale rovnako dobre ho použijeme aj pri počení koláčov, buchiet a iných sladkých dobrôt.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach