Tekvicový džem základný

Doba prípravy 40 minútNáročnosť

Suroviny ( vystačí na asi 6 pohárov à 200 ml )

1 kg tekvice Hokkaido (neolúpanej, očistenej a nakrájanej na malé kúsky), 100 ml vody, 1 väčší pomaranč, 1 zarovnaná KL Kyseliny citrónovej Dr. Oetker, 1 balíček Želírovacieho cukru Extra 2:1 Dr. Oetker

Tekvicový džem základný

Postup: 

Na prípravu džemu vložíme vo väčšieho hrnca na kúsky nakrájanú tekvicu. Zalejeme vodou a na miernom ohni za občasného miešania asi 20 minút povaríme. Pridáme šťavu z pomaranča aj s dužinou, a potom pomocou tyčového mixéra rozmixujeme. Za stáleho miešania privedieme do varu a dôkladne povaríme minimálne 5 minút.

Na tanierik kvapneme 1-2 KL práve uvareného džemu. Ak je džem po vychladnutí málo tuhý, vmiešame 2 zarovnané KL Kyseliny citrónovej Dr. Oetker.

Prípadnú penu odoberieme a ihneď plníme do pripravených pohárov až po okraj. Poháre uzavrieme, otočíme hore dnom a asi 5 minút necháme stáť na viečku.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach