Tekvicový džem

Doba prípravy 40 minútNáročnosť

Keď som prvý krát počula „tekvicový džem“!, mala som zmiešané pocity:-). Nevedela som si celkom predstaviť túto chuť. Vyskúšala som ho pripraviť a bol naozaj výborný…

Suroviny na tekvicový džem ( vystačí na: asi 6 pohárov a 200 ml ):

1 kg tekvice Hokkaido (očistenej a nakrájanej na malé kúsky), 200 ml vody, 1 balíček Gelfixu Extra 2:1 Dr. Oetker, 500 g cukru, 2 zarovnané KL kyseliny citrónovej, 1 KL arómy citrónovej

Ešte potrebujeme: ponorný mixér

Tekvicový džem
Tekvicový džem

Postup:

Na prípravu tekvicového džemu vložíme do väčšieho hrnca tekvicu s vodou a asi 20 minút ju varíme domäkka. Tekvicu necháme vychladnúť a potom ju pomocou ponorného mixéra rozmixujeme. Obsah balíčka Gelfix zmiešame s 2 PL cukru a pridáme do hrnca k tekvici. Za stáleho miešania asi 1 minútu dôkladne povaríme. Pridáme zvyšok cukru, kyselinu a arómu a privedieme do varu. Za stáleho miešania zmes dôkladne povaríme minimálne 5 minút. Na tanierik kvapneme 1 – 2 KL práve prevareného džemu. Ak je po vychladnutí málo tuhý, vmiešame ešte 2 zarovnané KL Kyseliny citrónovej. Prípadnú penu odoberieme a džem plníme do pripravených pohárov až po okraj. Poháre dôkladne uzavrieme viečkami, obrátime hore dnom a asi 5 minút necháme stáť na viečku.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach