Višňový džem s trochou škorice

Doba prípravy 15 minútNáročnosť

(na 3 poháre po 375 ml)

Suroviny:

1 kg vykôstkovaných višní, 1 balíček škoricového cukru, 500 g Korunného želírovacieho cukru

Višňový džem so škoricou

Postup:

Umyté a odkôstkované višne mierne rozmixujeme alebo nakrájame na kúsky a vložíme do hrnca. Pridáme škoricový cukor. Pridáme k ovociu a za stáleho miešania asi 1 minútu dôkladne povaríme. Pridáme zvyšný cukor a za stáleho miešania varíme minimálne 5 minút. Na tanierik kvapneme 1-2 KL práve zvareného džemu. Ak je po vychladnutí málo tuhý, vmiešame doň 2 zarovnané KL kyseliny citrónovej. Odoberieme prípadnú penu a ihneď plníme až po okraj  do pripravených pohárov. Uzavrieme viečko, obrátime dnom nahor a asi 5 minút necháme stáť na viečku.

Korunný cukor želírovací 2:1

Korunný cukor želírovací 2:1 je jemný kryštálový cukor zmiešaný s pektínom a kyselinou citrónovou. Svojimi vlastnosťami zjednodušuje a zároveň aj skvalitňuje celý proces výroby domácich džemov a marmelád. Vyznačuje sa želírovacou schopnosťou, vďaka ktorej získava ovocná zmes tú správnu rôsolovitú konzistenciu. Hotové džemy tak možno skladovať bez konzervačných látok, pričom ovocie si zachováva svoju prirodzenú farbu i chuť.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach