Višňový kompót

Náročnosť

Suroviny na višňový kompót:

200 – 220 g odkôstkovaných višní spolu so šťavou, ktorá z nich vytečie, 2 polievkové lyžice kryštálového cukru, 20 g vanilkového cukru, 1 klinček, 1 dl červeného vína 

https://www.shutterstock.com

Postup:

Všetky suroviny vložíme do pollitrového zavarovacieho pohára a uzavrieme. Vložíme pohár do hrnca s vodou tak, aby voda siahala  asi do polovice výšky pohára. Hrniec prikryjeme a na miernom plameni necháme zovrieť a prevrieť asi 7 minút. Vypneme a necháme vychladnúť.

Mohlo by vás zaujímať

Hruškovo jablkový džem

Hruškovo jablkový džem s korením

40 minútEnergia: 234 kcal.Suroviny na Hruškovo jablkový džem s korením ( vystačí na: asi 4 poháre à 350 ml ): 500 g hrušiek (olúpaných a nakrájaných na malé… Čítaj ďaľej

Po vychladnutí, vyberieme, osušíme a odložíme. Takto pripravené višne používam pri robené Šuhájd alebo ich rozmixujem a urobím z nich želatinu na koláč alebo nimi potieram tortový korpus.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach