Suroviny ( vystačí na asi 3 poháre à 350 ml ):
Na broskyňový džem: 400 g broskýň (olúpaných, vykôstkovaných a nakrájaných), 100 ml 100 % pomarančového džúsu, ½ balíčka Želírovacieho cukru Extra 2 : 1 Dr.Oetker
Na malinový džem: 500 g očistených malín, ½ Vanilkového struku „Bourbon“ Dr.Oetker, ½ balíčka Želírovacieho cukru Extra 2 : 1 Dr.Oetker
Postup:
Na prípravu broskyňového džemu vložíme broskyne do hrnca a pomocou ponorného mixéra čiastočne rozmixujeme. Pridáme džús a ½ balíčka želírovacieho cukru a dobre premiešame. Za stáleho miešania privedieme do varu a dôkladne povaríme minimálne 5 minút. Odoberieme prípadnú penu, naplníme poháre do polovice džemom a necháme asi 15 minút tuhnúť.
Na prípravu malinového džemu vložíme maliny do hrnca a pomocou ponorného mixéra rozmixujeme. Pridáme dreň z vanilkového struku, ½ balíčka želírovacieho cukru a dobre premiešame. Za stáleho miešania privedieme do varu a dôkladne povaríme minimálne 5 minút. Odoberieme prípadnú penu a opatrne nalejeme na broskyňový džem. Poháre uzatvoríme viečkom, ale neotáčame!
Tip:
Namiesto džúsu môžeme použiť čerstvú vylisovanú šťavu z 1 ½ pomaranča.
Doba prípravy: asi 30 minút