Slepačia polievka so zeleninou

Doba prípravy 120 minútNáročnosť

Slepačia polievka so zeleninou – suroviny:

1 mladá sliepka, 2 viazaničky polievkovej zeleniny, 1 cibuľa, 1 čajová lyžička celého korenia, 1 bobkový list, soľ, 300 g mrkvy, 300 g zelenej fazuľky, 300 g hrášku, 1 malý karfiol, 300 g čerstvých šampiňónov, 300 g póru, 250 g tenkých rezancov do polievky, 2 viazaničky petržlenovej vňate, 2 viazaničky kôpru

Postup:

Sliepku umyjeme pod tečúcou studenou vodou. Spolu s očistenou polievkovou zeleninou, cibuľou, bobkovým listom a zrnkami korenia varíme v 2 litroch osolenej vody. Varíme asi 2 hodiny. Potom prelejeme cez sitko. Očistenú a na kúsky pokrájanú zelenú fazuľku, hrášok, očistenú a na kolieska nakrájanú mrkvu, očistený a na ružičky rozobraný karfiol, očistené a na plátky pokrájané šampiňóny, na kolieska pokrájaný pór varíme v slepačom vývare na miernom ohni asi 20 minút. Medzitým v osolenej vode uvaríme rezance. Slepačie mäso zbavíme kože, oberieme a pokrájame na kocky. Spolu s odkvapkanými rezancami vložíme do vývaru. Posolíme a okoreníme. Na koniec dochutíme čerstvými posekanými bylinkami (kôpor, petržlenová vňať).

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach