Slivkové knedličky s malinovým coulis

Doba prípravy 60 minútNáročnosť

Suroviny na slivkové knedličky s malinovým coulis (rozpočet na 4 porcie):

  • 900 g zemiakov uvarených v šupke
  • 200 g múky polohrubej
  • 100 g múky hrubej
  • 100 ml acidka plnotučného
  • ½ KL soli
  • slivky

Na posypanie:

  • 100 g strúhanka
  • 30 g práškový cukor
  • 50 g maslo
  • 5 g jahodový prach

Malinové coulis:

  • 250 g mrazených malín
  • 100 g trstinového cukru
Slivkové knedličky s malinovým coulis
foto: Rajo

Postup:

Uvarené zemiaky v šupke očistíme, nastrúhame na jemnom strúhadle. Pridáme polohrubú múku, hrubú múku, acidko, vajce a soľ. Vypracujeme hladké cesto.

Menšie čerstvé slivky umyjeme, nakrojíme, vyberieme kôstku. Z cesta kúsok odkrojíme, na pomúčenej dlani z neho vytvarujeme tenšiu placku.  Vložíme doň slivku a vytvarujeme guľku.

Mohlo by vás zaujímať

Slivkové knedle z tvarohového cesta

Slivkové knedle z tvarohového cesta posypané makom

15 minútSuroviny na slivkové knedle z tvarohového cesta posypané makom: 600 g mäkkého tvarohu, 100 g masla, 2 vajíčka, 30 g hrubej krupice, 200 g hrubej… Čítaj ďaľej

Na panvici nasucho opražíme strúhanku s práškovým cukrom a jahodovým práškom.

Maliny s trstinovým cukrom rozvaríme v hrnci. Potom ich rozmixujeme a prepasírujeme cez sitko, aby vznikla hladká omáčka – malinové coulis.

Gule varíme vo vriacej, jemne osolenej vode približne 6 minút. Keď sú hotové, vyplávajú na povrch a vyberieme ich.

Slivkové gule polejeme roztopeným maslom, posypeme opraženou strúhankou, cukrom a podávame s malinovým coulis.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach