Suroviny na slivkové knedličky s malinovým coulis (rozpočet na 4 porcie):
- 900 g zemiakov uvarených v šupke
- 200 g múky polohrubej
- 100 g múky hrubej
- 100 ml acidka plnotučného
- ½ KL soli
- slivky
Na posypanie:
- 100 g strúhanka
- 30 g práškový cukor
- 50 g maslo
- 5 g jahodový prach
Malinové coulis:
- 250 g mrazených malín
- 100 g trstinového cukru
Postup:
Uvarené zemiaky v šupke očistíme, nastrúhame na jemnom strúhadle. Pridáme polohrubú múku, hrubú múku, acidko, vajce a soľ. Vypracujeme hladké cesto.
Menšie čerstvé slivky umyjeme, nakrojíme, vyberieme kôstku. Z cesta kúsok odkrojíme, na pomúčenej dlani z neho vytvarujeme tenšiu placku. Vložíme doň slivku a vytvarujeme guľku.
Mohlo by vás zaujímať
Na panvici nasucho opražíme strúhanku s práškovým cukrom a jahodovým práškom.
Maliny s trstinovým cukrom rozvaríme v hrnci. Potom ich rozmixujeme a prepasírujeme cez sitko, aby vznikla hladká omáčka – malinové coulis.
Gule varíme vo vriacej, jemne osolenej vode približne 6 minút. Keď sú hotové, vyplávajú na povrch a vyberieme ich.
Slivkové gule polejeme roztopeným maslom, posypeme opraženou strúhankou, cukrom a podávame s malinovým coulis.