Slivkový kompót so škoricou

Doba prípravy 80 minútNáročnosť

Slivkový kompót so škoricou vám pripomenie slnečné lúče a teplé leto. Je výborný ako dezert ale aj ako príloha k mäsitým jedlám.

Suroviny na slivkový kompót so škoricou (rozpočet na cca 4 poháre po 200 ml):

1000 g vykôstkovaných sliviek, trochu škorice, trochu Pomôcky na konzervovanie, 625 ml vody, 200 g cukru, 2 KL červeného vínneho octu (6 %)

Postup:

Slivky nakrájame na ľubovoľne veľké kúsky a rozdelíme do zaváracích pohárov. Do každého pohára nasypeme na špičku noža škorice a pomôcky na konzervovanie. Prevaríme vodu s cukrom a octom a ihneď nalejeme na slivky až po okraj. Poháre uzavrieme, trochu nimi potrasieme, postavíme ich do plechu na pečenie, ktorý naplníme do výšky 2 cm horúcou vodou a vložíme do spodnej polovice predhriatej rúry.

Mohlo by vás zaujímať

Tekvicový kompót

45 minútPoznáte tekvicový kompót? Vyskúšajte! Suroviny na tekvicový kompót: 3 kg tekvice   Nálev I: 1 l horúcej vody, 2 kg cukru, 3 ČL kyseliny citróno­vej.… Čítaj ďaľej

Zaváracia teplota (predhriatie a zaváranie):

  • Elektrická rúra: 90 °C
  • Plynová rúra: stupeň 1
  • Dĺžka zavárania: 60 minút

TIP: Červený 6 % vínny ocot možno nahradiť klasickým 8 % octom.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach