80 minút
Slivkový kompót so škoricou vám pripomenie slnečné lúče a teplé leto. Je výborný ako dezert ale aj ako príloha k mäsitým jedlám.
Suroviny na slivkový kompót so škoricou (rozpočet na cca 4 poháre po 200 ml):
1000 g vykôstkovaných sliviek, trochu škorice, trochu Pomôcky na konzervovanie, 625 ml vody, 200 g cukru, 2 KL červeného vínneho octu (6 %)
Postup:
Slivky nakrájame na ľubovoľne veľké kúsky a rozdelíme do zaváracích pohárov. Do každého pohára nasypeme na špičku noža škorice a pomôcky na konzervovanie. Prevaríme vodu s cukrom a octom a ihneď nalejeme na slivky až po okraj. Poháre uzavrieme, trochu nimi potrasieme, postavíme ich do plechu na pečenie, ktorý naplníme do výšky 2 cm horúcou vodou a vložíme do spodnej polovice predhriatej rúry.
Mohlo by vás zaujímať
Zaváracia teplota (predhriatie a zaváranie):
- Elektrická rúra: 90 °C
- Plynová rúra: stupeň 1
- Dĺžka zavárania: 60 minút
TIP: Červený 6 % vínny ocot možno nahradiť klasickým 8 % octom.