Krémové trubičky sú klasický recept vylepšený sviežim snehom s citrónovou príchuťou. Sú vhodné na sviatočnéchvíle, ale tiež len tak ku káve. Dokážu jednoducho potešiť vždy a pri každejpríležitosti. Vyskúšajte J!
Suroviny na Snehové trubičky s citrónovým krémom (vystačí na asi 12 porcií):
Na cesto:
- 400 g lístkového cesta,
- trochu vody,
- 1 vajce
Na krém:
- 3 bielky,
- 240 g cukru,
- 3 balíčky Trstinového cukru citrónového
Ešte potrebujeme:
- trubičky na pečenie snehových trubičiek,
- plech na pečenie,
- elektrický ručný šľahač,
- cukrárske vrecko so zrezanou trubičkou
Postup:
Na prípravu krémových trubičiek cesto pomocou váľka vyvaľkáme na asi 3 mm plát. Pomocou ostrôžky ho nakrájame asi na 2 cm široké pásy. Pásy potrieme pomocou pierka vodou a navinieme od užšieho okraja k širšiemu na trubičky. Krémové trubičky poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie a potrieme pomocou pierka rozšľahaným vajcom. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
- Elektrická rúra: 170 °C
- Teplovzdušná rúra: 150 °C
- Plynová rúra: stupeň 2
- Čas pečenia: asi 25 minút
- Čas prípravy: asi 30 minút
Ešte teplé snehové trubičky stiahneme z trubičiek od širšieho okraja k užšiemu a necháme vychladnúť.
Na prípravu krému v mise v horúcom vodnom kúpeli vyšľaháme bielky s cukrom a trstinovými cukrami elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha. Krémom naplníme cukrárske vrecko a následne krémové trubičky. Krémové trubičky poprášime práškovým cukrom.
Mohlo by vás zaujímať
TIP: Na zjednodušenie receptu môžeme z lístkového cesta upiecť dva rovnaké pláty a natrieť ich citrónovým snehom. Ostrým nožom nakrájame na rovnaké rezy a pocukrujeme.
Nutričné hodnoty:
na porciu / kus | na 100 g / ml | |
Energia | 904 kJ / 216 kcal | 1394 kJ / 333 kcal |
Tuky | 8,88 g | 13,66 g |
Sacharidy | 35,43 g | 54,51 g |
Bielkoviny | 2,76 g | 4,24 g |